---
Влада

Бюджетна сфера області має всі передумови закінчити рік без боргів за енергоносії

Бюджетна сфера області має всі передумови закінчити рік без боргів за енергоносії
Ключове питання, що сьогодні розглядалося під час апаратної наради, стосувалось проходження опалювального сезону в області. А в цьому контексті про стан розрахунків за енергоносії бюджетних установ інформував директор департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Шеремет.
- У січні-листопаді поточного року бюджетними установами спожито енергоносіїв та комунальних послуг на загальну суму 343 млн. грн. Середній рівень розрахунків в цілому по області склав 96,4%. Не в повному обсязі розраховуються міста: Кіровоград – 96,9%, Знам'янка – 94,5%, Олександрія – 78,6%, Світловодськ – 84,3%, а також Долинський – 89,4% та Онуфріївський – 90,8% райони, - повідомив він.

Що стосується безпосередньо розрахунків за спожиті енергоносії, то директор департаменту фінансів ОДА зазначив, що станом на 1-ше грудня кредиторська заборгованість бюджетних установ (з урахуванням незареєстрованої в органах казначейської служби) становила 12,1 млн.грн. – це вдвічі менше порівняно із початком року. Левова частка боргу - за послуги теплопостачання (10,8 млн.грн.), решта - за природній газ (1,1 млн.грн.). Заборгованість і за тепло, і за газ, порівняно із листопадом, збільшилась на 600 тис. грн.

Як повідомив далі Сергій Шеремет, заборгованість за теплопостачання мають бюджети 3-ох міст – Олександрії (5,3 млн.грн.), Світловодська (2,5 млн.грн.) та Кіровограда (1,9 млн. грн.) і 2-ох районів: Долинського (600 тис. грн.) і Онуфріївського (200 тис. грн.). По 300 тис. грн. боргів за газ мають Знам'янка та Онуфріївський район, 400 тис. грн. – Долинський район.

Той факт, що область на кінець року отримала освітню і медичну субвенцію, а також додаткову дотацію з державного бюджету Сергій Шеремет вважає сприятливим для розрахунків по заробітній платі та за спожиті енергоносії в бюджетній сфері без прострочення заборгованості. Допомогти розрахуватись із боргами по енергоносіях мають кошти від перевиконання бюджетів, відповідні рішення про зміни в головних фінансових документах на місцях мають прийняти керівники територій.

"ВК" у PDF