Світловодський район
Благодійність

Світловодські волонтери відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському

Світловодські волонтери відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському
24 жовтня світловодські волонтери Дарія Ільїна, Сергій Волков, Віталій Федоров відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському.
Район "промзони" в Авдіївці зустрів нас канонадою потужних вибухів, в зону нас не пустили, перевантажили подарунки, зробили декілька фото, якось немає бажання позувати, коли наших бійців засипають мінами, але потрібно – щоб люди бачили, що ми все привезли і передали.

Світловодські волонтери відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському

Майже скрізь на передовій пройшла ротація, тож завели нові знайомства. Нові обличчя, нові позивні: «Слав’ян», «Соло», «Гуцул», але такі до болю рідні і дорогі.

У Торецьку частину вантажу залишили у місцевих патріотів, яких знаємо з 2014 року. А потім Новгородське, волонтер з Торецька і «Соло» зробили мені сюрприз, який вразив до глибини душі. Я побувала метрів за 900 до того місця де загинув мій син. Поспілкувалась з бійцями, на жаль не можна було фотографувати, та хіба ж це головне… Роздали все, що привезли, а мені здається, що мало.

В Авдіївці спілкувалась на блокпосту з нашим земляком із Знам’янки: "Так хочеться маминого борщу…". А мама навіть не знає де він, мамі трохи спокійніше, але по собі знаю, материнське серце не обманеш. Коли ж це страхіття закінчиться?

Група Наталії Задорожньої передала 8 маскувальних сіток, які сплели дві чудові жіночки Наташа і Іра, близько 10 літрів вітамінної «бомби» і українського «Снікерсу», чай, каву, сигарети, серветки. За кошти, що зібрали дітки району на ярмарку до Дня Захисника України ми закупили кави, чаю, цигарок, гігієнічних серветок, засобів для гоління, мило, шампуні, зубної пасти, 4 курки і 2 кг стегон-гриль, щоб на «промці» посмакували.

Олена і Олександр Дзюники привезли 10 синтепонових ковдр, 100 пар шкарпеток, 30 шт трусів і три упаковки туалетного паперу. Жителі Глинська і Подорожнього зібрали овочі і консервацію.

Депутат Світловодської районної ради, керівник ТМ «Світ-сир» та фермерського господарства «Корида» Олег Медяник передав 40 кг бринзи і 8 кг вершкового масла. Григорій Кодаченко надав 30 кг халви, СПД Коханюк «Світловодська паляниця» - три мішка хліба, а ще печиво і сухарі. Віктор Король – два ящики насіння, 2 упаковки гірчиці і майонезу, по упаковці кетчупу і томатної пасти.

Світловодські волонтери відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському

Світловодські волонтери відвідали бійців в Авдіївці, Торецьку і Новгородському

Ігор Васєчко, директор ТОВ «Автогазсервіс» надав120 л дизельного палива. Як завжди, наш незмінний благодійник Віктор Бурлака надав грошову допомогу. Також велика подяка Сергію Сватко, який теж надав грошову допомгу. Спасибі голові Світловодської районної державної адміністрації Сергію Твердовському за організаційну та фінансову допомогу.

Особлива вдячність депутату Кіровоградської обласної ради (УКРОП) Сергію Савченку за 7 пар берців, 4 комплекти військової форми і теплу куртку. Директору міського Палацу культури Ларисі Ткач-Ляшенко спасибі за плівку для бліндажів, яку вони закупили на 2076 грн., один рулон передали на «промку».

А ще ми насолили, наперчили і начасночили 50 кг сала і це з любов’ю зробила наш працівник Тетяна Петренко. Дві ночі підряд в дорозі. Трохи стомились, але мабуть найбільше наш водій і власник автомобіля Віталій Федоров.

Ми дякуємо всім небайдужим людям за допомогу. Жаль, що зараз не діє гасло: «Все - для фронту, все – для перемоги».

"ВК" у PDF