Знам’янський район
Благодійність

Християнство вчить, що допомагати ближнім слід завжди

Християнство вчить, що допомагати ближнім слід завжди
Християнство вчить, що допомагати ближнім слід завжди. От і сьогодні в КЗ «Знам’янська міська лікарня імені А. В. Лисенка» під час візиту першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни та настоятеля храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отця Івана Проця відбулася приємна і неочікувана подія - неврологічне відділення (зав. Клімова С.В.) отримало благодійну допомогу у вигляді ролатора від храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ.
Це вже не перша благодійна допомога УГКЦ в нашому міста. Так, релігійна громада постійно підтримує сім’ї вимушених переселенців, дітей сиріт, а також такий самий роллатор раніше був переданий центральній районній лікарні.

Завідуюча неврологічним відділенням Клімова Світлана Володимирівна підкреслила, що якщо порівняти роллатори і інші пристрої для ходьби, такі як тростини або милиці, то використання перших дає користувачам масу переваг. Зокрема

Християнство вчить, що допомагати ближнім слід завжди

Стійкість. Застосовуючи даний вид опори, людина фіксує своє тіло в самому стійкому положенні, в результаті він не зможе впасти або похитнутися і це важливо в темний час доби або взимку.

Комфорт. Під час пересування навантаження на руки і ноги розподіляється рівномірніше, до того ж, при втомі людина може в будь-який момент сісти на сидіння роллатора, щоб відновити сили.

Легкість. При пересуванні на ходунках-роллаторах хворий може легко тримати рівновагу і витрачає мінімум своїх сил, тому що спирається на стійкий механізм.

Функціональність. Конструкція оснащена місткою кошиком, тому роллатор можна використовувати для перевезення своїх речей або походу по магазинах.

В.о. головного лікаря Полєжай Людмила Борисівна наголосила, що в лікарні раді будь­якій допомозі і сподіваються на подальшу тісну співпрацю з благодійниками: «Сьогодні ми отримали такий необхідний роллатор. Це перша наша спільна справа з УГКЦ Але ми сподіваємося, що наша співпраця триватиме і надалі.

Для довідки: Роллатор - це конструкція на колесах, яка полегшує самостійне пересування літнім людям, інвалідам, а також тим, хто переніс операцію, має будь-які захворювання опорно-рухового апарату.

"ВК" у PDF