Знам’янський район
Благодійність

Жителі Знам’янського району бігають у мороз заради вояків

Жителі Знам’янського району бігають у мороз заради вояків
У Знам’янському районі триває флешмоб, присвячений підтримці вояків, які боронили країну на сході чи продовжують це робити й нині. Організатори кажуть, не лякають ні мороз, ні відстань, яку треба здолати. Головне – продемонструвати бійцям свою небайдужість.
– Аналогічний флешмоб триває і в обласному центрі. Його ініціювали активісти Юрій Козачінський і Сергій Ткаченко. Я підтримав такий почин у Знам’янському районі. Своєю активністю ми хочемо підтримати бійців, які ціною свого життя захищають нашу державу. Командою потрібно набігати у загальному підсумку 1000 кілометрів, – розповідає керівник центру допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей у Знам'янському районі, учасник АТО Володимир Мухуров.

Співрозмовник «КП» пояснює: умови флешмобу дуже прості.

– У будь-­який день та зручний час потрібно пробігти посильну дистанцію від 1 до 15 кілометрів. Зробити селфі, викласти на сторінці у соцмережі. Наприклад, нам потрібно пробігти тисячу кілометрів. Хтось пробіг усього два, тож нам залишається 998 кілометрів до закінчення акції.

Володимир каже, флешмоб триватиме місяць.

– Почали ми бігати 18 січня, коли були хуртовини, завірюхи, дороги заметені. Снігу було по коліна, але це нас не зупинило, – розповідає він. – Чим більше бажаючих долучається, тим скоріше подолаємо необхідну дистанцію. Естафету можна передати комусь із друзів.

У Знам'янському районі за п’ять днів флешмобу, приєдналися близько двадцяти активістів. Вони подолали вже понад три сотні кілометрів.

– Найактивніші нині рідний брат загиблого бійця Миколи Бутенка – Владислав Оленюк, волонтерка Ірина Териця, Богдан Хомовський та дівчата з Богданівки. Вірю в те, що у Знам'янському районі дуже багато активних людей, яких запрошую приєднуватися до зимового марафону. Давайте таким чином підтримаємо наших бійців за мир на передовій. Разом – до перемоги! – закликає Володимир Мухуров.

"ВК" у PDF