Афіша

Вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка

Вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка
2 лютого 2016 року о 15.00 в обласній бібліотеці ім. Дмитра Чижевського відбудеться урочиста церемонія вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка.
Євген Маланюк – визначний поет і літературознавець, культуролог й автор мистецьких есе, історичних розвідок та, насамперед, палкий патріот України.

Подія ця велика і вагома, адже згадують про видатних творчих земляків та визначають гідних серед сучасників.

Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2015 рік стали:

- у номінації „Поезія” (в тому числі драматичні твори і переклади) – Оксана Шпирко за поетичну збірку «Та, що чекала вітрила»;

- у номінації „Проза” (в тому числі драматичні твори і переклади) – Олексій Чорноіван за роман в п’яти томах «Гуляйпільська застава»;

- у номінації „Літературознавство та публіцистика” Людмила Михида – за книгу «Іван Багряний: таємниці творчої лабораторії. Мала проза».

До участі в урочистостях запрошені члени конкурсної комісії обласної літературної премії імені Євгена Маланюка, члени Національної спілки письменників України, літератори, викладачі вузів, бібліотечні фахівці, вчителі та користувачі бібліотеки.

Захід відбудеться у відділі читальних залів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.

"ВК" у PDF