Актуально

Як народні депутати можуть відновити Кіровоградщину

Як народні депутати можуть відновити Кіровоградщину
На фото капітальний ремонт фасадів Онуфріївського районного Будинку культури з благоустроєм прилеглої території (у процесі)

Продовжуємо говорити про субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій, зокрема її розподіл в Кіровоградській області.
Не дивлячись на минулорічне зменшення обсягів фінансування та довготривале блокування урядом коштів на місцях, роботи на запланованих і поданих нардепом Олесем Довгим об’єктах тривають. Сьогодні під нашою увагою Онуфріївский район та смт Власівка м.Світловодськ.
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОН
На втілення проєкту капітального ремонту фасадів районного Будинку культури з благоустроєм прилеглої території в селищі Онуфріївка відповідно до розпорядження КМУ від 5 грудня 2018 р. №934-р було виділено 2 млн 500 тис. грн. За цей час провели усі теплоізоляційні роботи на зовнішній частині будівлі, змінили вікна на енергозберігаючі. Також збудували абсолютно нові сходи, що ведуть у приміщення Будинку культури, адже старі не лише мали поганий вигляд, а й не відповідали нормам безпеки. Станом на сьогодні фасад Будинку культури майже повністю оновлений, ведуться завершальні роботи із фарбування, після чого проєкт можна буде вважати завершеним.

Сільський Будинок культури у с.Куцеволівка — ще один соціально-культурний об’єкт Онуфріївського району, що отримав фінансування на здійснення капітального ремонту із застосуванням енергозберігаючих матеріалів та альтернативного виду палива. Кошти у сумі 2 млн 310 тис. грн на проведення робіт були виділені розпорядженнями КМУ №423-р від 13 червня 2018 р. та №934-р від 5 грудня 2018 р.

Усередині Будинок культури вже має оновлену гримерку, кабінет директора. Також встановили твердопаливний котелі замінили систему опалення приміщення. На етапі активної реконструкції знаходиться й сцена БК: відновлено ар’єрсцену (задня стінка сцени), пофарбована одна бокова стінка. Далі за планом — оновлення глядацької зали та проведення необхідних робіт на зовнішній частині будівлі.

СМТ ВЛАСІВКА М.СВІТЛОВОДСЬК
Реконструкція загальноосвітньої школи I-III ступенів №8 — одна із найважливіших потреб для жителів Власівки, адже це один навчальний заклад на все селище. На капітальний ремонт було виділено 9 млн 812 тис. грн розпорядженнями КМУ №934-р від 5 грудня 2018 р. та №500-р від 10 липня 2019 р.

Нардеп Олесь Довгий коментує роботи у Власівській школі: «Вважаю, що одна із ключових ролей депутата — бути лобістом інтересів громади, яку він представляє. Під час своїх робочих поїздок у смт Власівка отримував безліч усних і письмових звернень щодо необхідності відновлення школи. Ця школа — єдина на території селища, а збудована вона була майже 60 років тому і відтоді не ремонтувалася. Стіни, вікна, система опалення — усе застаріле… Я зробив усе можливе як депутат, щоб проєкт реконструкції школи було включено до переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок держсубвенції. Разом із місцевою владою, директором школи ми разом пройшли весь шлях від збору документів до виконання перших робіт, щоб школа врешті-решт була відремонтована. Уже маємо результат: замінено вікна, двері, підвіконня, відкоси, проводяться роботи з утеплення корпусу та ремонту покрівлі. У лютому ми інспектували цей об’єкт разом із губернатором області, результатом чого стала домовленість про додаткове фінансування для завершення цього об’єкту. Тому завершуємо усі розпочаті роботи і маю надію, що це буде не завершальний етап, а перший перед майбутніми змінами у школі».

У наступних випусках ми розкажемо про роботи на таких об’єктах Онуфріївського та Світловодського районів, що профінансовані відповідно до розпорядження КМУ №500-р від 10 липня 2019 р:

• ремонт покрівлі спортивної зали та заміну вікон у НВК «Деріївська загальноосвітня школа I-III ст. – ДНЗ», що профінансовано на суму 500 тис. грн.
• реконструкцію даху будинку Омельницької загальноосвітньої школи I-III ступенів у сумі фінансування 800 тис. грн.
• капітальний ремонт даху загальноосвітньої школи с.Григорівка, на який виділено 1 млн 470 тис. 362 грн.

Анастасія Павлова

Як народні депутати можуть відновити Кіровоградщину

"ВК" у PDF