Актуально

Про свята і сімейні цінності з Олесем Довгим

Про свята і сімейні цінності з Олесем Довгим
Готуючи цей святковий номер, ми поспілкувалися з народним депутатом України Олесем Довгим, аби дізнатися, як він та
його родина відзначають зимові свята.
— У вашому дитинстві святкували день Святого Миколая?

— А як же! Найбільша радість у дитинстві у мене сталася тоді, коли 19 грудня Святий Миколай приніс у нашу сім’ю маленьку
сестричку. З тих пір це свято особливе і для мене, і для нашої родини, і ми завжди святкуємо день Святого Миколая разом з днем
народження Оксанки.

Зараз говорять про відродження традицій. Чи варто свідомо забувати Діда Мороза і Снігуроньку, яких придумали в
Радянському Союзі? Чи одночасно мають право існувати і Святий Миколай, і Дід Мороз, і Санта-Клаус?


— Я вважаю, усі традиції, якщо вони несуть позитив для дітей, для родини, об’єднують сім’ю, є хорошими. Я не збираюся відміняти свято Нового року для свого сина. А коли Макарій підросте, планую звозити його у Лапландію — на батьківщину Санта-Клауса.

— Чи є родинні традиції святкувань?

— У нашій родині три найбільших свята: день Святого Миколая, Різдво і Великдень. Так, напередодні Різдва, у Свят-вечір, ми усі разом готуємо 12 пісних страв, серед яких обов’язково борщ з грибними вушками і кутя (раніше її готувала мама, тепер — моя Ірина, а я завжди тру мак). На саме Різдво уся родина теж разом на святковому обіді.

Ми слухаємо хори, самі співаємо колядки і почуваємося щасливо. Для мене і моєї родини кожен момент свята є великою цінністю. Я дуже хочу, щоб і мої діти перейняли християнські традиції святкування не лише Різдва, а й Великодня, які мають ритуали, що об’єднують родину.

— Що побажаєте жителям Кіровоградщини у новому році?

— Усім жителям Кіровоградщини та усієї України я й уся моя родина від щирого серця, від усієї душі бажаємо світлого, теплого, щирого і щедрого Нового року. Нехай проблеми та негоди не роблять вам в житті погоди! Нехай всі будуть здорові, нехай усім вам щастить!

Розмову вела Лариса Степанова

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF