Актуально

Вибори в округах виграватимуть кандидати, які активно працювали там в останні роки, — політтехнолог

Вибори в округах виграватимуть кандидати, які активно працювали там в останні роки, — політтехнолог
У цьогорічній парламентській кампанії дуже важливими є саме вибори в одномандатних округах, оскільки без депутатів, які представляють регіони, ефективна робота майбутньої Верховної Ради неможлива. Про це у коментарі нашому
виданню розповів політтехнолог Юрій Подорожній.
«Після 21 липня відразу розпочнуться переговори щодо створення нової парламентської коаліції. І без професійних та досвідчених депутатів-мажоритарників тут не обійтися. Їхня допомога обов’язково знадобиться для розробки й ухвалення важливих законів, а також впровадження реформ, на які очікують українці», — заявив Подорожній.

На думку політтехнолога, сьогодні найбільше шансів на перемогу в округах мають ті кандидати, які добре знаються на місцевих
проблемах. Ті, хто постійно зустрічається з людьми, вчасно реагує на їхні звернення та відстоює їхні інтереси у Верховній Раді, мають суттєву підтримку. Їхні опоненти вдаються до брудних технологій, в надії хоч якось змінити ситуацію на свій бік.

За словами експерта, серед головнихкритеріїв оцінки діяльності депутата — його активність та робота його приймалень, звітування перед виборцями, публічність, депутатські запити і, чи не найголовніше, — уміння залучати ресурси на розвиток регіону. Усе це формує довіру людей до депутата.

Наприклад, у 102 окрузі беззаперечним лідером є нардеп Олесь Довгий, якого готові підтримати близько 72% виборців. Експерти пояснюють: він багато років працює над вирішенням проблем, які турбують людей на Кіровоградщині. Це, зокрема, реконструкція та ремонт шкіл і дитячих садочків з подальшим забезпеченням їх комп’ютерною технікою та мультимедійним обладнанням. Проведено капітальні ремонти лікарень, ФАПів та амбулаторій, ремонт доріг, водогонів та тепломереж. Особливу увагу депутат приділяє культурі та спорту. З його ініціативи ведеться облаштування паркових зон, ремонт Будинків культури.

Дмитро Петренко

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF