Актуально

За добування березового соку без дозволу “світить” штраф

За добування березового соку без дозволу “світить” штраф
Право заготовляти березовий сік мають лісові господарства і особи, що придбали “лісовий квиток”.
З середини березня в Україні розпочинається збір березового соку. Онуфріївські лісівники наголошують, що право заготівлі соку мають постійні користувачі лісових угідь (лісгоспи), а також підприємці, які отримують для цього “лісовий квиток”. Такий документ дає право для добування соку у строго відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі.

Часто громадяни, збираючи сік самостійно, для власних потреб, можуть своїми діями спричинити загибель дерева. Зазвичай це стається тому, що люди не дивляться ні на вік дерева, ні на площі, де це можна робити. Як наслідок, в середині берези розпочинаються процеси гниття, грибкові захворювання й дерево втрачає свої якості.

Заготівля березового соку неможлива без отримання спеціального дозволу (лісового квитка), видача якого передбачена ст. 69 Лісового Кодексу України. За недотримання даних вимог порушників чекатиме покарання згідно ст.70 КУпАП. Збирати березовий сік на об’єктах природно-заповідного фонду суворо заборонено. Відповідальність за дане порушення природоохоронного законодавства передбачено ст.91 КУпАП.

Адміністрація лісгоспу
Онуфріївське лісове господарство

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF