Актуально

Знам’янщина готується до «Чута фесту»

Знам’янщина готується до «Чута фесту»
Протягом двох років відкритий районний фестиваль народної творчості «Чута фест», що проходить влітку на Знам’янщині, у селі Цибулевому, на території колоритної зеленої садиби «Гайдамацька січ», набув популярності. Уже відомо, що цього року він відбудеться 18 серпня.
Подружжя Володимира Вознюка та Любові Крилової, а також Людмила Підгорна, Микола Ярчихін, Валентина Богун — ці ідейні засновники «Чута фесту» продовжують рухати ідею проведення фестивалю. Тепер вона знайшла підтримку не лише в сільській раді на чолі з Людмилою Таранець і в Знам’янській райдержадміністрації в особі Олександра Лукашова. Фестивалем зацікавилися і в департаменті культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА — зокрема, його очільниця Валентина Животовська цього року очолила оргкомітет з підготовки проведення «Чута фесту». Народний депутат України Олесь Довгий теж вперше підтримає це яскраве фольклорне свято на Кіровоградщині.

Роботи на «Гайдамацькій січі» розпочалися ще навесні — спорудили новий місток через річку Інгулець, викопали та облаштували криницю, впорядковують пам’ятник Чутянським і Чорноліським холодноярцям від земляків — вояків ЗСУ 17-го батальйону.

Уже проведено декілька оргкомітетів для того, щоб організувати захід якнайкраще. Основним майданчиком цьогорічного «Чута фесту» буде сцена для сольних, ансамблевих та хорових виступів і танців, діятиме виставка-ярмарок робіт народних майстрів та умільців, охочі зможуть представити свої громади, на дітей очікує велика зона розваг, в якій серед іншого — змагання туристичного характеру, для поетів діятиме окрема поетична сцена. Новинками цьогорічного фестивалю стануть велика гастрономічна зона та наметове містечко, де охочі зможуть розміститися на тривалий час.

Усі жителі України, які мають бажання приїхати на «Чута фест» у якості учасників у будь-якому з названих вище напрямків, усю необхідну інформацію можуть отримати у директорки Знам’янського районного Будинку культури Наталії Савіцької (0950244228) чи у методистки вокально-хорового жанру Знам’янського РБК Олени Жеки (0994475741).

Для тих, хто має змогу фінансово підтримати фестиваль, відкрито благодійний рахунок №4731 2191 0977 6686 (Приватбанк) на ім’я Любові Іванівни Крилової.

«Вісник Кіровоградщини» триматиме вас в курсі подальшої підготовки до фестивалю.

Тетяна Юганова
Фото: Богдан Дроздов (архів)
Знам’янщина готується до «Чута фесту»
Знам’янщина готується до «Чута фесту»
Знам’янщина готується до «Чута фесту»

"ВК" у PDF