Актуально

У водоймах Кіровоградської області заборонений будь-який вилов риби під час нересту

У водоймах Кіровоградської області заборонений будь-який вилов риби під час нересту
Кіровоградрибоохорона повідомляє, що з 1 квітня по 29 червня 2018 року заборонений промисловий, любительський та спортивний вилов водних біоресурсів у водоймах області, бо починається нерест. З метою збереження середовища і умов відтворення риби Управлінням видано відповідний наказ. В ньому визначено терміни та місця, дозволені та заборонені, для вилову водних біоресурсів.
Тривалість нерестової заборони в середньому складає 10-12 тижнів. На проходження нересту головним чином впливає температура води, оскільки різні види риб нерестяться при різній температурі. У більшості видів риб нерест проходить з весни до початку літа. Даний період є дуже важливий, адже від того, наскільки успішно він пройде – залежить відтворення популяції риб у наших водоймах.

Кіровоградрибоохорона закликає всіх громадян бути максимально відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту.

Довідкова інформація:
Правила лову риби під час нерестової заборони передбачають: вилов лише з берега, тільки в дозволених місцях, в межах населеного пункту, однією вудкою/донкою з одним гачком або спінінгом та з дотримання норм вилову – до 3 кг/день на людину.

Державне агентство рибного господарства України

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF