Актуально

Доступні ліки

Доступні ліки
Усі аптеки, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», припинили відпускати ліки за «червоними» рецептами в останні дні грудня минулого року, мотивуючи відмову тим, що гроші закінчилися. Цього року жодна аптека ще не розпочала відпуск безоплатних ліків, бо коштів ще немає. Люди хвилюються і обурюються таким станом речей.
Ми поцікавилися у Лева Брагинського, власника відомої у Світловодську мережі аптек «Ескулап», коли програма запрацює знову? Ось що він розповів:

«Уряд ухвалив зміни до програми, які дозволяють збільшити кількість безоплатних препаратів щонайменше на 10 торгових назв та додають 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань і діабету ІІ типу. 21 січня Міністерство охорони здоров’я України обіцяє надрукувати відповідний перелік. Грошові кошти теж мають надійти з державного бюджету спочатку до області, потім до міст і ра-
йонів, потім до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Від Центрів їх отримають аптеки, які беруть участь у програмі. Це звична практика. За минулий рік держава розрахувалася з аптеками на 100%. Сподіваюсь, що і цього року ніяких непорозумінь не буде. Треба набратися терпіння і почекати до кінця місяця».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF