Актуально

Створено перший в Україні Довідник для рибалок-любителів

Створено перший в Україні Довідник для рибалок-любителів
Вийшов з друку перший в Україні Довідник рибалки з детальним роз’ясненням Правил любительського та спортивного рибальства за ініціативи Держрибагентства та підтримки Європейського Союзу через проект «Підтримка реалізації сільськогосподарської та харчової політики (SAFPI)». Брошуру створено з метою інформування людей про законодавчі вимоги під час здійснення рибальства та формування культури соціально відповідального рибальства в Україні.
Довідник виготовлено для 15 областей України – тих регіонів, що знаходяться на каскаді водосховищ на Дніпрі та тих, де вже запущено та працює рибоохоронний патруль. Йдеться про наступні області: Київську, Рівненську, Харківську, Тернопільську, Івано-Франківську, Миколаївську, Черкаську, Херсонську, Чернігівську, Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську, Полтавську, Одеську та Чорноморське басейнове управління. З онлайн версіями можна ознайомитись за посиланням. Планується, що Довідник будуть поширювати рибоохоронні патрулі безпосередньо під час рибоохоронної діяльності та здійснюючи просвітницькі заходи щодо правил рибальства на водоймах та ринках області.

«Маю надію, брошура слугуватиме дійсно помічником для рибалок і нагадуватиме, що є встановлені законодавством правила, яких потрібно дотримуватись. Формат розміру А7 обрано спеціально, щоб рибалкам було зручно мати її при собі під час риболовлі», – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки Голови Держрибагентства Андрій Кравченко.

Довідник містить загальні правила любительського рибальства, перелік законодавчих документів, що регламентують дане питання, перелік заборонених ділянок для здійснення вилову у відповідному регіоні, розміри риб, дозволені до вилову рибалкам. Крім того, в брошурі прописана відповідальність за вчинення правопорушень, такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, розміри компенсації за вилов риби з Червоної книги України, номери телефону «гарячої» лінії, на які можна звертатись при виявленні правопорушення як на водоймах, так і на ринках відповідної області.

Брошуру створено з метою інформування людей про законодавчі вимоги під час здійснення рибальства та формування культури соціально відповідального рибальства в Україні.

Держрибагентство дякує проекту ЄС за підтримку та співпрацю. Також відомство звертається до всіх рибалок-любителів, просить бути максимально відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства!


Всеукраїнський безкоштовний номер «гарячої» лінії 0-800-50-52-50.

Державне агентство рибного господарства України darg.gov.ua
Створено перший в Україні Довідник для рибалок-любителів

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF