Актуально

Нова українська школа — кілька нововведень вже з 1 вересня

Нова українська школа — кілька нововведень вже з 1 вересня
Як ми вже повідомляли, з 2018 по 2029 рік освіта України буде реформуватися. І хоча Кабінет Міністрів України затвердив лише політичну пропозицію Міністерства освіти під назвою «Нова українська школа», а Верховна Рада України розглянула законопроект «Про освіту» тільки у першому читанні, кілька нововведень чекають на школярів і вчителів вже 1 вересня 2017 року.
На яку оцінку заслуговує учень, вчитель повинен буде визначитися і повідомити свій вердикт лише школяру та його батькам. Ніяких рейтингів успішності, дошок пошани чи ганьби! Оголошувати результати контрольної роботи перед класом — не можна!
Як і раніше, «першачкам» оцінки виставлятися не будуть. У першому семестрі другого класу — також, а далі — за рішенням педагогічної ради.

У початковій школі не буде оцінок з музики, образотворчого мистецтва, трудового навчання.
Вчителі будуть по-новому оцінювати роботи дітей у початковій школі, тож такі дрібниці, як відступ кількох клітинок чи рядків у зошиті не будуть впливати на оцінку. Каліграфію оцінювати також не будуть, але вимоги до акуратності і розбірливості письма залишаться.
Спочатку учні будуть вчитися писати олівцем, а коли почати писати ручкою —визначить вчитель. За необхідності правопис олівцем може тривати і до 3 класу.

Ніякого червоного чорнила! Забороняється робити позначки, виправляти помилки, виставляти оцінки червоною пастою.
Не буде ніяких вимог щодо підписання зошитів. Підписуйте у довільній формі, головне, щоб це виглядало охайно. Наявність виправлень, зроблених дитиною, не буде впливати на оцінку.

Ніяких домашніх завдань на святкові дні та канікули! Відпочиваємо повноцінно!
Усі ці нововведення — лише початок перетворення старої школи на нову, де вчитель буде мати свободу мислення, орієнтуватися на потреби учня, де буде панувати партнерство між учнем, учителем і батьками. Тож в добру путь, школо!

Тетяна Іванова
за матеріалами з відкритих джерел

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF