Актуально

Область готова протистояти епідемії кору

Область готова протистояти епідемії кору
З початку цього року в області зафіксовано 5 випадків захворюваності на кір, підтверджених лабораторно. На цю інфекцію захворіли 2 дітей та 3 дорослих. Таку інформацію на апаратній нараді в ОДА озвучила заступник директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук.
За її словами, фахівці лабораторного центру разом із медиками лікувальної мережі Кіровоградської області відпрацювали комплекс протиепідемічних, карантинно-обмежувальних заходів, забезпечили своєчасне лікування та ізоляцію хворих, обстеження контактних осіб, чим зарадили розповсюдженню кору по території області.

Прокоментувала Надія Оперчук і ситуацію із вакцинацією.
- Розрахункова потреба області на 2017 рік становить 44010 доз. На даний час область забезпечена вакциною на 19,7 % від річної потреби, - повідомила вона. Нинішнього року план вакцинації виконано на 45%, ревакцинації на 32%. Наразі залишок вакцин складає 4812 доз.
За інформацією Надії Оперчук, Міністерство охорони здоров'я України планує забезпечити всі регіони необхідною кількістю вакцин для проведення додаткової хвилі щеплення від кору дітей віком 1-9 років.

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко підкреслив, що медики разом з лабораторним центром мають чіткий план дій для недопущення спалаху інфекції на території області.

За матеріалами Кіровоградської ОДА

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF