---
Актуально / Суспільство

Благовіщення Пресвятої Богородиці

Благовіщення Пресвятої Богородиці
7 квітня православні християни відзначають одне з найбільших дванадесятих свят — Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке є третім за значенням після Великодня і Різдва Христового. Це свято нагадує про велику подію, що почала нову еру в історії людства.
За біблійними переказами, саме цього дня, рівно за 9 місяців до Різдва Христового, Архангел Гавриїл прийшов до Марії з Назарету, аби оголосити їй Благу звістку (звідси й назва свята — Благовіщення) про народження у неї Сина Божого, Спасителя роду людського.

З цієї нагоди у православних храмах відбуваються святкові Божественні літургії. Оскільки цьогоріч Благовіщення збігається в часі з Великим постом, на честь цього великого свята церква робить послаблення постуючим, дозволяючи вживати в їжу рибу.

А от працювати цього дня не варто. У нашого народу навіть є така приказка: «На Благовіщення птах гнізда не в’є, дівка косу не плете», адже вважається, що вся робота, виконана цього дня буде недолугою і пустою. У жодному разі не можна нічого сіяти й садити, займатися будь-якими роботами в саду і на городі. Не варто нічого робити й з волоссям, аби не лишати його сили й краси.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF