Онуфріївський район
Актуально / Суспільство

Нерест - 2017

Нерест - 2017
З 1 квітня на річках, ставках і водоймах встановлюється заборона на лов риби. Такі обмеження вводяться щорічно для того, щоб забезпечити спокійний нерест мешканцям водойм. На територіїКіровоградської області, заборона на річках буде діяти з 1 квітня по 20 травня, водосховищах і ставках – до 10 червня, озерах, старицях і притоках – до 30 червня.
Також заборонений лов раків в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 1 квітня по 30 червня і з 25 серпня по 30 вересня 2017 року. На період нерестового ходу і нересту риби забороняється використання плавзасобів, оснащених двигунами (за винятком контролюючих організацій) на рибогосподарських водоймах.

Також в період нерестового ходу і нересту риби забороняється проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях нересту риби, а також проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання.

Крім того, забір води із рибогосподарських водойм дозволено тільки за умови обладнання водозабірних споруд ефективними рыбозащитными пристроями.
При цьому дозволяється любительський лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту і в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донними вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Дозволений вилов риби – 3 кг.

Також нагадуємо рибалкам про те, що риб, занесених у Червону Книгу України, взагалі ловити не можна. До таких відносяться вирезуба, ельц Данилевського, мінога українська, стерлядь, а також рідкісні види – миньок, рибець, осетрові та їх гібриди.

Районна державна адміністрація закликає всіх рибалок поставитися відповідально до риболовлі в цей період, аж до дати закінчення заборони. Дотримуватися правил лову риби у нерестовий період і не піддаватися на провокації, тобто ловити тільки в дозволених місцях, дозволеними знаряддями.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF