---
Актуально / Суспільство

25 березня – «Година Землі»

25 березня – «Година Землі»
У суботу, 25 березня, Україна приєднається до найбільшого в світі природоохоронного руху під назвою «Година Землі». Рівно о 20 годині 30 хвилин усі, кому не байдужа доля Планети, на одну годину вимкнуть світло.
Ця незвичайна акція була започаткована 10 років тому, в 2007 році, Всесвітнім фондом природи WWF («World Wide Fund for Nature») і вперше відбулася в Сіднеї (Австралія), а вже через рік набула світового масштабу, адже до неї долучилося більш як 100 мільйонів людей у 35 країнах світу.

Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, приєдналася до «Година Землі» у 2009 році. Нині ж цей рух підтримують тисячі організацій, компаній та урядів. Так, у 2016 участь в природоохоронній акції взяли більше 7000 міст у 172 країнах світу.
В Україні торік кампанію підтримали більше 75 населених пунктів. По всій країні пройшли десятки подій, присвячених Годині Землі – вуличні концерти при свічках, перегляд екофільмів, екологічні ярмарки, вікторини. На одну годину згасли десятки відомих на всю країну споруд, у тому числі Софійський собор, Одеський театр Опери та Балету і Луцький замок.

Як передбачається, у цьому році свої вогні в «Годину Землі» погасять такі всесвітньо відомі будівлі, як: Сіднейська Опера, Сіднейський міст, Башта в Токіо, Тайпей 101, Велика Китайська стіна, Олімпійський стадіон в Пекіні, Пташине Гніздо і Столова гора в Кейптауні. Підтримати Всесвітній природоохоронний рух та приєднатися до акції можна зареєструвавшись на сайті WWF за посиланням: http://wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh17/sign_up/

Цього року організатори акції звертають увагу українців до національних парків, заповідників та інших природних об’єктів та запрошують їх допомогти паркам на волонтерських засадах роботою чи іншими ресурсами. Дізнатися, де розташований найближчий парк, зареєстрований в акції ,можна на карті нацпарків України.

Координатор кампанії в Україні Валерія Немикіна (vnemykina@wwfdcp.org; тел.: (097) 90 80 681).

Світлана Тиха, за матеріалами сайту WWF

"ВК" у PDF