Онуфріївський район
Актуально / Суспільство

Камбурліївці 211 років!

Камбурліївці 211 років!
У суботу, 25 лютого, Камбурліївка, що на Онуфріївщіні, відсвяткувала свій черговий День народження. На відміну від інших населених пунктів, село святкує цю дату наприкінці зими.
Це пов’язано з історією його виникнення, бо саме взимку радник Волині Михайло Камбурлей перевіз своїх кріпосних селян зі своїх маєтків Тамбовської та Орловської губерній.

Рятуючись від лютого холоду, люди рили землянки, і тільки з приходом весни почали будувати будинки. Так у самому центрі України виникло російськомовне село, яке й досі зберігає мову та національні традиції, але дуже любить і традиції та культуру українського народу.

Урочистості розпочалися о десятій годині ранку, в сільському будинку культури, де у фойє гостей зустріла виставка робіт місцевих майстринь та тематична виставка «Історія села в світлинах». Після їх перегляду присутніх запросили до зали на урочисту частину свята.

Першим до мікрофону вийшов Камбурліївський сільськтий голова Сергій Крутько, який тепло поздоровив присутніх зі святом та розповів як за останні часи село змінюється на краще — розвивається інфраструктура, підвищується благоустрій, є досягнення в культурі та спорті, але головним багатством він вважає людей, які володіють різноманітними талантами, чуйністю та доброзичливістю.

Наразі у Камбурліївці мешкає близько тисячі людей, з них п’ятеро старше дев’яноста років. У місцевій школі навчається 87 учнів, а в дитячому садочку «Топольок» виховується 36 малюків. Це доводить, що у села є майбутнє, і головною задачею для себе сільський голова вважає зуміти передати молодому поколінню любов до праці та рідної землі.

Далі до мікрофону запросили гостей свята. З привітальним словом до присутніх звернулися голова Онуфріївської РДА Сергій Самородченко та голова районної ради Тетяна Уткіна. Вони привітали присутніх з Днем села та вручили громаді подарунки. Привітала іменинників зі святом і Марина Саакян — помічник народного депутата України Олеся Довгого, яка від його імені вручила селянам сертифікат на придбання оргтехніки для місцевої школи.

Після урочистої частини розпочався святковий концерт, під час якого чудові виступи супроводжувалися показом світлин, які розповідали про минуле та сучасне життя села. З музичним поздоровленням до жителів Камбурліївки завітали й сусіди — колектив «Павлишанка». Музичні виступи чергувалися з привітаннями та врученнями подарунків кращим працівникам громади та багатодітній сім’ї.

А завершився концерт, за доброю традицією, святковою лотереєю, де цього разу, з-поміж безлічі чудових призів, розігрувалися двоє поросят. Далі свято перемістилося на площу біля будинку культури, де були танці під естраду, традиційне спалення опудала Зими, частування кашею та шашликами. Найменші жителі села могли відвідати атракціони, поласувати солодкою ватою. У цей час жителі Камбурліївки, у неформальній обстановці, могли поспілкуватися з керівниками району, задати свої питання та попрохати допомоги у вирішенні проблем, які, на жаль, у громади також є.

Свято тривало до самого вечора і завершилося святковим салютом. Тож вміють в Камбурліївці працювати, і вміють святкувати.
Камбурліївці 211 років!
Камбурліївці 211 років!
Камбурліївці 211 років!

"ВК" у PDF