Новгородківський район
Актуально / Суспільство

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці
20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
20 лютого 2017 року в селищі Новгородка відбулися урочиста хода "Небесна Сотня – то в серцях вогонь" (вулиця Центральна) та панахида за убієнними на Майдані (Свято-Троїцький храм).

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

В заході взяли участь керівники району та селища, студентська, учнівська молодь, представники трудових колективів, жителі та гості селища.

Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Андрій Кочерга: "Перед світлою пам’яттю предків, незламних борців за вільну і соборну Україну – саме наше покоління має зберегти державу, за яку проливали кров Герої Небесної Сотні та Герої, що загинули в зоні АТО. У цей день ми просимо згадати тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході. Кожен з нас має пам’ятати, що саме завдяки їм ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими. Їх жертва не має бути марною. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!".

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

Митрофорний протоієрей Михаїл відслужив панахиду за убієнними на Майдані та звернувся до присутніх з проханням запалити скорботні свічки: "Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Вони згасли як зорі. Нехай кожен з нас торкнеться пам'яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цих свічок хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам'яті!".

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

Цього ж дня в актовому залі професійно-технічного училища №36 відбувся відкритий захід на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні "Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити".

На заході виступили голова райдержадміністрації Андрій Кочерга та священик Української Православної Церкви, ієрей Володимир Ткаченко.

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

Учні продекламували вірш "Один із небесної сотні", звучала пісня "Герої не вмирають", були відтворені постановки "Небесна сотня білих журавлів" та "Повертайся живим", виконано пісню "Боже, Україну збережи".

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новгородці

"ВК" у PDF