---
Актуально / Суспільство

Туристи можуть подорожувати Кіровоградщиною навіть віртуально

Туристи можуть подорожувати Кіровоградщиною навіть віртуально
1 грудня на Кіровоградщині побувала делегація компанії GOOGLE Україна на чолі з директором Дмитром Шоломком. Столичні гості презентували в Кропивницькому результати кампанії “Цифрове перетворення Кіровоградської області”, яку було реалізовано Google Україна у співпраці з Кіровоградською облдержадміністрацією.
Для того, щоб наша область стала привабливішою для туристів, представники компанії у рамках зазначеного проекту створили спеціальний сайт “Мандруй Кіровоградщиною” , де всі охочі зможуть знайти інформацію про найцікавіші для подорожей місця нашої області. На цьому сайті зібрано багато корисних даних. Зокрема, 3D-тури дозволяють здійснювати віртуальні мандрівки такими цікавими місцями, як унікальний Музей ракетних військ стратегічного призначення, Чорний ліс, музей-заповідник “Хутір Надія”, дендропарк “Веселі Боковеньки” тощо. За допомогою зручного інструменту “Сплануй подорож” на сайті можна легко скласти маршрут місцями області, які зацікавили, поділитися або запросити приєднатися друзів. “Мандруй Кіровоградщиною” також містить необхідну контактну інформацію, календар подій, багато фото та відео.

До речі, Дмитро Шоломко під час презентації зауважив, що розробники сайту, які майже нічого не знали про нашу область, практично відкрили для себе Кіровоградщину як унікальний і надзвичайно привабливий для туристів регіон. "Я чесно хочу сказати, що все це для нас було величезним відкриттям. У вас – хороша область, є що подивитися. Усі, хто їздив сюди з моїх колег, поверталися з великими очима і хотіли поїхати ще раз. Тут є, що показати всій країні, і тут є, що показати усьому світові. Сподіваюся, що результати нашої роботи принесуть велику користь вашому регіону", – підкреслив директор GOOGLE Україна. Принагідно він зізнався, що має коріння на Кіровоградщині – мама родом з Олександрівського району, тому в дитинстві там часто бував, але востаннє до роботи над проектом приїздив 16 років тому.

У рамках кампанії “Цифрове перетворення Кіровоградської області” представниками GOOGLE Україна також розроблено новий сайт, присвячений обласному центру – “Кропивницький. Історична мапа” (http://kropyvnytskyi.kr.ua). Для потенційних інвесторів та представників бізнесу створено “Інвестиційну мапу Кіровоградської області” (http://invest.kr.ua/ua). Розпочав роботу і простий у використанні сайт “Екологія. ІТ-інновації на захисті довкілля” (www.ecoukraine.org) для повідомлення державних органів про екологічні проблеми та порушення, на основі цих повідомлень створюються електронні запити і стан їх задоволення можна відслідковувати в мережі Інтернет.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF