---
Актуально / Суспільство

Визначено номінантів на здобуття обласної премії імені Олександра Осмьоркіна

Визначено номінантів на здобуття обласної премії імені Олександра Осмьоркіна
14 листопада конкурсна комісія обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна після тривалого детального обговорення шляхом відкритого голосування визначила список кандидатур номінантів, яких було допущено до участі в конкурсі на здобуття премії у 2016 році.
Ними стали:

У номінації “Національна традиція”:

ЯКОВЛЕВА Лариса Аркадіївна — викладач відділу образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв (м. Кропивницький), за творчий доробок різних років, що утверджують традиції національного образотворчого мистецтва. Кандидатуру висунуто на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України;

АЧКАСОВА Марія Владиславівна — член Національної спілки художників України (м. Южноукраїнськ), за творчий доробок різних років, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри образотворчого мистецтва. Кандидатуру висунуто на здобуття премії громадською спілкою культурних проектів “Ера”.

У номінації “Новітні спрямування”:


ОСТРОУХОВ Володимир Іванович —- художник (м. Кропивницький), за творчі доробки і експериментальне новаторство в образотворчому мистецтві рідного краю. Кандидатуру висунуто на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

У номінації “Мистецтвознавство та історія мистецтв”:


БОСА Ірина Олександрівна — завідувач науково-дослідного відділу Музею книги і друкарства України (м. Київ), за підготовку ілюстрованого видання словника-довідника “Митці степової України”. Кандидатуру висунуто на здобуття премії рішенням науково-методичної ради Музею книги і друкарства України;

АВДЄЄВ Анатолій Миколайович — заступник голови Асоціації польських журналістів ім. Кароля Шимановського, член редколегії журналу “Музеї України” (м. Кропивницький), за підготовку серії статей, що висвітлюють культурно-мистецьке життя Кіровоградщини. Кандидатуру висунуто на здобуття премії зборами Асоціації польських журналістів ім. Кароля Шимановського та підтримано редколегією журналу “Музеї України”;

ЦУКАНОВ Микола Миколайович — власник приватної галереї “Єлисаветград”, почесний член Національної спілки художників України (м. Кропивницький), за підготовку видань “Лекарство от депрессии”, “Провінційна галерея” та серії альбомів “Палітра степового краю”. Кандидатуру висунуто на здобуття премії рішенням науково-методичної ради Кіровоградського обласного художнього музею.

З роботами номінантів, висунутих на здобуття премії, можна ознайомитись протягом листопада 2016 року в Кіровоградському обласному художньому музеї та Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна.

Запрошуємо всіх зацікавлених і небайдужих до образотворчого мистецтва та мистецтвознавства до участі в обговоренні.

"ВК" у PDF