---
Актуально / Влада

У Києві відбулося Всеукраїнське селянське віче

У Києві відбулося Всеукраїнське селянське віче
У ньому взяли участь і наші земляки. У присутності 10 тисяч аграріїв з усієї країни лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко презентувала нову масштабну програму розвитку села.
У стратегії передбачається створення з боку держави умов для розвитку аграрної галузі України, яка може наздогнати такі країни-лідери у цій сфері, як США, Канаду та Норвегію.

Як заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час презентації програми, сьогодні врятувати українське село можна шляхом надання фермерам доступу до дешевих кредитів, введенням єдиного податку з одного га та ухваленням закону про сімейні ферми. Ці кроки дадуть поштовх для відродження аграрного сектору і життя сільських громад.

«Нам потрібно прийняти закон про стратегію розвитку села, де буде сформульовано новий устрій аграрного сектору, планомірний розвиток сімейного фермерства. Такий закон ми зобов’язані напрацювати, щоб вирвати село з рук тих, хто хоче розвивати лише аграрну мафію, аграрні холдинги, аграрні монополії», – наголосила вона.

При цьому політик вкотре звернула увагу на те, що продаж сільськогосподарської землі є неможливим до того часу, поки в Україні не будуть створені цивілізовані правила для аграрного ринку. Вона звернула увагу, що в Україні 42 мільйони гектарів, тобто 72 % території країни – це родюча господарська земля.

«Земля не може бути товаром до того часу, поки наші сімейні фермери не будуть мати можливості та гарантії, як зберегти цю землю в своїх руках, передати в спадщину своїм дітям, обробити її і дати країні найвищий рівень заможності», – пояснила Тимошенко.

"ВК" у PDF