Новгородківський район
Актуально / Влада / Суспільство

Мешканців Новгородківщини закликають приєднатися до Всесвітнього дня без автомобіля

Мешканців Новгородківщини закликають приєднатися до Всесвітнього дня без автомобіля
Новгородківська районна державна адміністрація пропонує жителям району приєднатися до міжнародної акції - Всесвітній день без автомобіля.
У зв'язку з постійним збільшенням кількості автомобілів у всьому світі екологічна ситуація на планеті істотно погіршилася. Саме тому було започатковано Всесвітній день без автомобіля. Його святкують щорічно 22 вересня. Дане свято почали відзначати французи в 1998 році.

До 2001 року до цього руху приєдналися жителі 35 країн, які у цей день відмовляються від цього транспортного засобу на користь велосипедів або пішої ходьби.

Засилля автотранспортом характерне не тільки для мегаполісів, а й для маленьких міст. Поступово машини стають глобальною проблемою всього людства. Багато людей в автомобільних пробках проводять більшу частину свого щоденного часу. В результаті те, що повинно допомагати жити, насправді - заважає. Більш того, автомобілі вбивають біосферу планети, частиною якої є і людина. За статистикою, один автомобіль за час свого існування опосередковано вбиває 3 тисячі людей. Цей день закликає людину замислитися над цією статистикою і припинити використовувати досягнення автомобільної індустрії без обмежень. На сьогоднішній день в світі кожну хвилину виробляють по одному автомобілю. Саме цей товар посідає третє місце за кількістю реклами в усьому світі. День без автомобілів в Україні офіційно не відзначається, однак акції “День без авто” проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в окремих містах України. Мета акції - переконати водіїв скористатися в цей день громадським транспортом, щоб знизити в місті рівень забруднення повітря. Адже дуже велика кількість машин — проблема не лише великих міст, це проблема вже досить давно є глобальною.

Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, хочеться нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт.

Щоразу заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок.

Але за браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв'язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF