Новгородківський район
Актуально / Влада

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Новий навчальний рік розпочався з перемоги
Прохолодний ранок першого дня осені став по-справжньому святковим і теплим для учнів і викладачів Тарасівської школи, які разом з усією країною врочисто відзначили свято Першого дзвоника.
Новий навчальний рік розпочався з перемоги
Як і всі українські школярі, вони приймали вітання з нагоди початку нового навчального року. Але окрім вітальних слів отримали ще й дарунки, найголовнішим з яких стала звістка про виділення з державного бюджету коштів на ремонт покрівлі школи, збудованої ще у 1978 році.

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Як зазначив під час урочистої лінійки Тарасівський сільський голова Олександр Ярижко, щороку, як тільки починалося навчання в школі, починалися і проблеми — дах протікав, а разом із цим псувалися стіни та підлога. Тож, разом із директором навчально-виховного комплексу Оксаною Кісіль, сільський голова намагався вирішити проблему: «До вирішення цього питання підключилися всі, у тому числі голова райдержадміністрації, питання намагались вирішити протягом багатьох років, але лише коли втрутився наш народний депутат Олесь Довгий, питання було вирішене. На сьогоднішній день підписано договір з підрядною організацією, яка невдовзі розпочне ремонт даху школи».

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Олександр Григорович подякував усім товаровиробникам, фермерам, керівникам підприємств та підприємцям, які допомогли у виготовленні проектно-кошторисної документації на ремонт покрівлі, а також закликав присутніх подякувати народному депутату Олесю Довгому за реальну допомогу: «За той період, який він працює депутатом, він неодноразово проводив робочі зустрічі з головами сільських рад, колективом Новгородківської райдержадміністрації, і допомагав вирішувати всі глобальні питання, які в нас є».

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Привітав учнів навчально-виховного комплексу і голова Новгородківської райдержадміністрації Анатолій Кочерга, який побажав усім присутнім здоров’я, натхнення, наснаги, мирного неба і віри в краще.

А від імені Олеся Довгого вітання учням, батькам і вчителям з нагоди свята передала його представник Оксана Гуляєва. У своїй промові Оксана Станіславівна подякувала вчителям за їх щоденну працю та побажала цікавого і натхненного початку нового життя першокласникам, подарувавши їм канцелярське приладдя.

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Відвідала цього дня Оксана Гуляєва і Новгородківську школу ?1, на подвір’ї якої відбулося велике святкове дійство з нагоди Дня знань. Представник нардепа привітала від його імені учнів і викладачів школи та подарувала гарні подарунки першокласникам.

Завітали 1 вересня помічники Олеся Довгого з подарунками і до першокласників спеціалізованої школи №3 міста Світловодськ, Григорівської школи Світловодського району, Онуфріївської школи, Павлиської школи-ліцею ім. Василя Сухомлинського.

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Отримали подарунки та вітання від народного депутата також першокласники шкіл №1 і 2 Богданівки Знам’янського району, №1, 3, 4 міста Знам’янка та №7 Знам’янки Другої, навчальних закладів №2 і 3 смт Олександрівка та Несватківської школи Олександрівського району. А учні школи №6 Знам’янки Другої отримали в подарунок від Олеся Довгого ще й сучасний проектор зі смарт-дошкою.

Новий навчальний рік розпочався з перемоги

Та найбільшим дарунком для школярів та вчителів стало проведення ремонтних робіт у навчальних закладах, які цього вкрай потребували. Як зазначила в інтерв’ю «Віснику Кіровоградщини» помічник нардепа Оксана Гуляєва, усього в 2016 році на проведення капітального ремонту та вирішення нагальних проблем дев’яти навчальних закладів округу, завдяки особистому вручанню народного депутата, вдалося спрямувати фінансування з державного бюджету у розмірі майже 11 мільйонів гривень: «Наші помічники активно працюють по всьому округу, і за два роки роботи ми детально і глибоко вивчили всі нагальні проблеми. До того ж кожного кварталу Олесь Станіславович проводить особисті зустрічі з головами сільських, селищних, міських, районних рад, з депутатами, під час яких підіймаються проблемні питання і колективно вирішується, які проблеми є найнагальнішими. На підставі цього ми формуємо бюджет і «вибиваємо» кошти. Наразі триває процес формування бюджету на наступний, 2017 рік, і ми дуже сподіваємося на більш активну позицію місцевих громад».

"ВК" у PDF