---
Актуально / Суспільство

Ситуація із захворюванням на африканську чуму свиней під контролем. Нових спалахів хвороби на території області не зафіксовано

Ситуація із захворюванням на африканську чуму свиней під контролем. Нових спалахів хвороби на території області не зафіксовано
Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив виконуючий обов’язки начальника головного управління Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук.
– Повторних випадків захворювання тварин не виявлено ні в господарствах, ні в мисливських угіддях області, – зазначив посадовець.

Нагадаємо, що раніше спалахи африканської чуми свиней були зафіксовані у двох селах Онуфріївського та Маловисківського районів.
Наразі ці території перебувають під посиленим контролем ветеринарної та інших служб. Зокрема, тут працюють дорожньо-патрульні пости, які перевіряють автотранспорт з метою недопущення вивозу свинини за межі зони карантину.

Ігор Бойчук також повідомив, що з метою недопущення подальшого поширення АЧС в області, було прийняте вимушене рішення про знищення поголів’я чисельністю 122 свиней.

До повної стабілізації ситуації із захворюванням створені мобільні діагностичні групи. Вживаються також заходи із заборони стихійної торгівлі м’ясом та м’ясопродуктами.

Враховуючи можливі збитки для економіки області, до яких може призвести подальше поширення АЧС, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко поставив перед керівництвом територій та відповідними службами завдання посилити контроль за тваринницькими господарствами та місцями стихійної торгівлі.

На сьогодні у зоні підвищеного ризику окрім Кіровоградської області, перебувають ще п’ять регіонів України: Одеська, Вінницька, Миколаївська, Полтавська та Черкаська області, де були зафіксовані непоодинокі випадки африканської чуми свиней.

"ВК" у PDF