---
Актуально / Влада

На що підуть гроші, які «вибив» на округ нардеп Довгий?

На що підуть гроші, які «вибив» на округ нардеп Довгий?
У минулому випуску "Вісника Кіровоградщини" була надрукована стаття під гучною назвою: «Нардеп Довгий «вибив» більше 40 мільйонів державних коштів на реалізацію соціально важливих проектів на свій виборчий округ».
У публікації йшлося про те, що завдяки Олесю Довгому Світловодський, Новгородківський, Знам’янський, Онуфріївський та Олександрівський райони отримають немалі кошти на соціально-економічний розвиток. Причому, безпосередньо на місця, до районних бюджетів, а не на область, як це було раніше.

Стаття викликала неабиякий інтерес у наших читачів, які телефонували до редакції «Вісника Кіровоградщини», аби з’ясувати, чи буде профінансовано той чи інший проект у їхньому місті чи селі. Скажімо відверто, такого раніше не було, щоб нардеп настільки опікувався «своїм» виборчим округом. Ми дізнались, що із запланованих 50-ти мільйонів дотації із державного бюджету, близько 40-ка підуть на райони 102 виборчого округу(!). Проблемних об’єктів у районах чимало, тож, люди хотіли б знати деталі розподілу немалої суми, яка виділяється з державного бюджету.

За роз’ясненнями ми звернулися до народного депутата Олеся Довгого. У прес-службі нам відповіли, що завдяки тісній співпраці депутата і його помічників з керівництвом міст і районів, ще у травні було передано до Кабміну перелік об’єктів, які потребують негайного залучення коштів на ремонт. Наразі вже є проект Постанови, який має бути прийнятий Кабміном і підписаний Прем’єром Гройсманом із дня на день. Ним передбачається субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток регіону у сумі близько 40 мільйонів гривень. Як запевнили нас у прес-службі, наразі Олесь Довгий робить все можливе, аби прискорити цей процес. Також нам надали перелік об’єктів, фінансування яких передбачається цією Постановою.

Отже, у Знам’янці очікується надходження: 860,3 тис. гривень на реконструкцію даху багатоповерхового житлового будинку по вул.Привокзальна, 10; 2 млн. 791,4 тис. гривень на капітальний ремонт вул. Фрунзе (від вул. Привокзальної до межі міста).

У Знам’янському районі: 3 млн. 392,3 тис. гривень на реконструкцію Диківської ЗОШ; 307,5 тис. гривень на капітальний ремонт даху в школі села Казарня; 455,4 тис гривень на енергозберігаючі заходи — заміну вікон та дверей на металопластикові в ЗОШ с.Трепівка; 475,5 тис. гривень на капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Богданівка; 748,8 тис. гривень на будівництво міні-котельні на твердому паливі для ДДЗ «Барвінок» с.Мошорине.

У Світловодську та Світловодському районі: 4 млн. 988,1 тис. гривень на реконструкцію інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ; 5 млн. 569, 8 тис. гривень на капітальний ремонт Подорожнянської ЗОШ; 2 млн. 190,5 тис. гривень на будівництво водопровідних мереж для забезпечення водопостачання с.Озера; 717,4 тис. гривень на капітальний ремонт теплотраси Григорівської ЗОШ.

В Онуфріївському районі: 2 млн. 575 тис. гривень на реконструкцію тепломережі КП «Теплокомуненерго».

У Новгородківському районі: 1 млн. 22 тис. гривень на капітальний ремонт Верблюзького НВК; 870,6 тис. гривень на реконструкцію покрівлі Тарасівського НВК.

В Олександрівському районі: 1 млн. 197,6 тис. гривень на будівництво шатрової покрівлі ЗОШ в с.Несваткове.

"ВК" у PDF