---
Актуально / Суспільство

У співпраці з освітянами

У співпраці з освітянами
Дорожники не залишилися осторонь від створення освітніх округів.
Україна вся в реформах. І медицина, і поліція, і економіка, і освіта, і дорожня галузь також. Але освітянська та медична реформи ідуть у тісному союзі з реформою дорожньою, адже сполучення між медичними та освітніми округами – це вже клопоти дорожників, і які дороги залишаться у їх компетенції, а які відійдуть місцевим радам – питання ще не вирішене, але вкрай важливе. Тож поки що активно все обговорюється, будуються плани, розробляються проекти. Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської ОДА, Служба автомобільних доріг у співпраці з освітянами працює на забезпеченні сталого та безпечного курсування шкільного автобусу для підвезення учнів до шкіл.

Дорожники враховують всі побажання освітян і за наявності безперебійного та повноцінного фінансування, виконають поставленні завдання з облаштування доріг, щоб проїзд був комфортним та безпечним. Та поки що остаточних маршрутів руху шкільних автобусів по Кіровоградщині немає.

За попередніми розрахунками, ремонту по маршруту шкільного автобуса потребують 1 579 км доріг. Орієнтовна вартість робіт з урахуванням цін на початок червня сягає 30 млн. грн.. Фінансування передбачається з державного бюджету.

Завершити ремонт та облаштувати дороги оновленими знаками планують до початку нового навчального року.

"ВК" у PDF