---
Актуально / Влада / Суспільство

З 1 липня управління багатоквартирними будинками здійснюватиметься за новими правилами

З 1 липня управління багатоквартирними будинками здійснюватиметься за новими правилами
Під час апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко торкнувся питання змін стосовно управління багатоквартирними будинками.
За словами посадовця, до 1 липня мешканці багатоповерхівок мають прийняти рішення щодо створення ОСББ, або ж за результатами загальних зборів власників квартир найняти компанію, що здійснюватиме управління будинком. Відповідно до нових правил, за відповідне рішення мають проголосувати більше 50 відсотків власників квартир, які проживають у будинку.

– У разі, якщо мешканці будинку повністю усунуться від питання щодо створення ОСББ, або ж не визначаться щодо управляючого будинком, виконавчі органи місцевих рад самостійно призначать управляючого, без урахування побажань власників квартир, – наголосив Сергій Коваленко.

За словами посадовця, на проведення відповідних процедур необхідно 35 днів, враховуючи, що управляюча кампанія чи ОСББ вже, починаючи з 1 липня поточного року, мають набути право отримувати відповідні пільги та субсидії з державного бюджету.

– Саме тому, до 25 травня поточного року на місцях мають визначитися, яким шляхом здійснюватиметься управління багатоквартирним будинком, і розпочати відповідні, – зазначив Сергій Коваленко.

"ВК" у PDF