---
Актуально / Влада / Суспільство

Онуфріївський ДНЗ "Калинка" відремонтують за рахунок Державного фонду регіонального розвитку

Онуфріївський ДНЗ "Калинка" відремонтують за рахунок Державного фонду регіонального розвитку
Сформовано список об’єктів для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Цьогорічний список об’єктів соціальної інфраструктури, які область відібрала для ремонту і реконструкції за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, налічує 16 позицій.
Наприкінці квітня відбулося засідання міжвідомчої урядової комісії, де розглядалися списки об’єктів від усіх регіонів, в тому числі і від Кіровоградщини. Область на засіданні комісії представляв перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

За його словами, за попередніми даними, сформований областю перелік об’єктів, буде затверджений і на рівні центральних органів влади.

Які об’єкти і види робіт ввійшли до цього списку перелічив далі Сергій Коваленко. Це, зокрема капітальний ремонт обласного госпіталю, будівництво вугільної котельні для Новопразького НВК (Олександрійський район), будівництво очисних споруд та розподільчої системи водоводу в Новоархангельську, ремонт ДНЗ "Калинка" в Онуфріївці, реставрація Олександрійського міського Будинку культури, реконструкція котельні Первозванівської школи (Кіровоградський район), ремонт Богданівської школи (Кіровоградський район), заміна вікон головного та інфекційного корпусів Петрівської ЦРЛ (це дві окремі позиції для фінансування), будівництво водопровідної мережі у Малій Висці, вузол очистки води в Приютівці (Олександрійський район), капітальний ремонт ДНЗ "Сонечко" у Бобринці, капітальний ремонт теплосистеми Петрівського НВК, ремонт НВК у Виноградівці (Компаніївський район), заміна вікон в Луганській школі (Петрівський район) і реконструкція головного корпусу Кіровоградської станції переливання крові.

Вартість робіт по даних об’єктах, разом із співфінансуванням із місцевих бюджетів, за словами Сергія Коваленка, становить 60,5 млн. грн. Для найшвидшого оголошення тендерних процедур на місцях уже мають виділити цільові субвенції з бюджетів.

"ВК" у PDF