Онуфріївський район
Актуально / Суспільство

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС
26 квітня в сел. Онуфріївка відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС.
На мітингу були присутні керівництво району: голова районної державної адміністрації Сергій Самородченко, голова районної ради Тетяна Уткіна, селищний голова Леонід Пивовар, ліквідатори та інваліди аварії на Чорнобильській АЕС, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради, представники громадських організацій району, учні та вчителі Онуфріївської ЗШ І-ІІІ ст., жителі селища.

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Урочисто відкрили пам’ятний знак голова райдержадміністрації Сергій Самородченко та голова районної ради Тетяна Уткіна.

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Вшановуючи ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, до учасників мітингу звернувся голова райдержадміністрації Сергій Самородченко, який зазначив: «26 квітня 2016 року минає 30 років від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству. Сьогодні усі, кого травмував Чорнобиль, щоденно пожинають наслідки трагедії. Їм потрібна особлива турбота держави та громади, дієва підтримка у боротьбі з недугами та іншими життєвими негараздами. З глибокою пошаною схиляємо голови перед Вами, шановні учасники –ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, за подвиг, під час якого Ви віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки». Запросив присутніх на мітингу взяти участь в акції: «Запали свічку», присвячену 30-й річниці аварії на ЧАЕС , запаливши свічку о 20.00. На мітингу також виступили: голова районної ради Уткіна Т.І., Онуфріївський селищний голова Самородченко С. М., учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Ляч В.П..

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – вихідців із Онуфріївщини – нагороджено спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради та вручено матеріальні допомоги.

Подякою Кіровоградської обласної державної адміністрації відзначено районну громадську організацію «Союз ліквідаторів», яку було вручено голові громадської організації Лячу В.П..

Нагрудним знаком народної пошани: «За громадянський подвиг» нагороджено учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Волошина С.В..

Слова вдячності у цей день звучали із вуст підростаючого покоління – учнів Онуфріївської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів. Багато хто з присутніх не приховував щирих сліз. Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку, а настоятель Онуфріївського храму Святого Іоанна Предтечі УПЦ отець Іоанн освятив пам’ятник.

В Онуфріївці відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF