Знам’янський район
Актуально / Влада

У АТОвців знову проблеми з кіровоградським Держгеокадастром

У АТОвців знову проблеми з кіровоградським Держгеокадастром
21 квітня, матері та дружини учасників АТО з села Цибулеве (Знам’янський район) приїхали на прийом до т.в.о. очільника Головного управління Держгеокадастру області Андрія Піньковського.
Уже другий рік 10 учасників АТО з цього села не можуть отримати свої законні земельні ділянки. Раніше на сторінках Першої електронної вже повідомляли, що питання виділення землі цій групі учасників АТО вийшло за рамки області. Тоді, підтримавши депутатський запит депутата обласної ради Наталі Ревенко, обласна рада вирішила направити звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та до Головного управління Держгеокадастру України в Кіровоградській області для розгляду й відповідного реагування. Незабаром надійшла і відповідь з Києва – запит було підтримано. Проте, не так сталося, як гадалося…

У АТОвців знову проблеми з кіровоградським Держгеокадастром

Як розповідають мешканці Цибулевого, з кінця 2014-го року їх “футболять” з кабінету в кабінет. Спочатку, у відповідь на їх заяви про отримання законних 2 га землі, їм сказали, що можуть виділити лише 1 га, але і в цьому їм було відмовлено, про що ми вже повідомляли наших читачів. І все ж таки, після протестів учасників АТО, які сколихнули Кіровоград, справи начебто почали рухатись.

Частина АТОвців отримали дозволи на розробку проектної документації на 1 гаа, а другий гектар, за порадою тодішнього очільника Держгеокадастру Вадима Чувпила, вирішили оформлювати на родича військового. Проте, родичі в результаті, отримали відмову, а Чувпило порадив їм судитися.

Про зустріч із новим т.в.о. очільника Головного управління Держгеокадастру області Андрієм Піньковським домовлялися декілька разів, і навіть приїздили.

«Новий очільник Держгеокадастру нас не приймав, але після того, як ми тут трохи пошуміли, вислухав нас. Андрій Піньковський пообіцяв, що займеться нашим питанням, і у вівторок перетелефонує, але не перетелефонував. Після цього ми змушені були запросити пресу», – розповідає депутат Цибулівської сільради, мати військовослужбовця Валентина Махиня.

«Я переписую заяви вже декілька разів, але постійно приходять відмови. Ніяк не можу вибити свою законну землю», – розповідає демобілізований війсковослужбовець 57-ої ОМПБ Костянтин Назарчук.

При цьому, як запевнила голова Цибулівської сільради Людмила Таранець, земля для АТОвців у селі є.

«Ми сьогодні звідси не поїдемо, поки не почнемо отримувати на руки документи», – заявили обурені мешканці Цибулевого.

Вони наполягають на тому, що мають право отримати 2 га, а не 1.

Андрій Піньковський, запросивши людей до себе повідомив, що механізм вирішення цього питання їм відомий. Більш того, за його словами, по трьом АТОвцям з Цибулевого вже внесли зміни у дозвіл на розробку проекту землеустрою на 2 га, і документи вже можуть забрати.

«По іншим семи учасникам АТО, ми пропонуємо вам написати сьогодні ж заяви на скасування попереднього наказу. Після скасування цих наказів ми внесемо зміни в документацію, що дозволить розпочати процес розробки проекту землеустрою на 2 га», – розповів селянам Піньковський.

Чому раніше замість 2 га видавались дозволи лише на 1 га, Андрій Піньковський пояснити не може, адже це не була його компетенція. «Наразі я можу лише розповісти, як вирішити вашу справу позитивно», – сказав він.

У АТОвців знову проблеми з кіровоградським Держгеокадастром

Після зустрічі з очільником Держгеокадастру представники трьох АТОвців дійсно отримали на руки накази на розроблення проекту землеустрою на 2 га. Решта ж написали заяви на внесення змін у накази.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF