---
Актуально / Суспільство

В обласному Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначили День пожежної охорони

В обласному Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначили День пожежної охорони
Історія пожежної охорони веде свій відлік з давніх часів - перші пожежні частини на території України з’явились ще в середині 19-го сторіччя.
Відтоді вона зробила значний крок вперед на шляху становлення і розвитку: змінювались її назви, відомча приналежність, удосконалювалось технічне оснащення, розширювалось коло обов’язків. Незмінним залишалось головне завдання – рятувати життя, захищати людину, її майно від руйнівної стихії вогню чи інших природних та техногенних факторів. Щоб віддати належну шану нелегкій праці пожежних, чия щоденна робота пов’язана з ризиком на межі людських можливостей, хто готовий віддати власне життя, щоб урятувати інших, було встановлено свято – День пожежної охорони.

Цього дня в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області зібрались ветерани та пенсіонери пожежної охорони області. Керівники Управління в урочистій обстановці привітали пожежних з професійним святом та вручили відзнаки: почесні грамоти, грамоти та подяки ДСНС України, грамоти обласної державної адміністрації та обласної ради, Української православної церкви та обласного Управління ДСНС.

В обласному Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначили День пожежної охорони

Вітаючи ветеранів зі святом, виконуючий обов’язки начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов зокрема зауважив, що на всіх етапах існування пожежної охорони її працівники неодноразово, навіть у найскладніших ситуаціях, завжди проявляли високі моральні якості, професіоналізм, мужність і дисципліну. Тисячі успішно ліквідованих пожеж і десятки врятованих людських життів є найкращим визнанням важливості і благородності професії вогнеборця. Олексій Родіонов подякував ветеранам за життєву науку, професійний досвід, вагомий внесок у розбудову Служби порятунку Кіровоградщини та пообіцяв берегти й продовжувати традиції, започатковані ними.

Для ветеранів також було організовано екскурсію до пожежно-технічної виставки Управління.

На завершення зустрічі Олексій Володимирович від імені керівництва У ДСНС в області побажав ветеранам життєвої енергії, сильної волі й стійкості духу ще на багато літ.

"ВК" у PDF