Новгородківський район
Актуально / Суспільство

Реалізація проекту "Побудуємо майбутнє разом!" за підтримки ЄС триває

Реалізація проекту "Побудуємо майбутнє разом!"  за підтримки ЄС триває
У районі тривають роботи з реалізації проекту "Побудуємо майбутнє разом!", який передбачає створення належних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб та отримання дошкільної освіти їхніми дітьми. Нагадуємо, що для реалізації цього проекту 640,8 тисяч євро виділено Європейським Союзом, решта — кошти обласного, районного та селищного бюджетів.
Гуртожиток буде розрахований на проживання 150 сімей. проектований за блочним принципом. Блок сладається з 8 житлових кімнат, 2 душових і 2 вбиралень. На кожному поверсі буде 2 загальні кухні, які будуть обладнані побутовими електроплитами та меблями. Побутова кімната — пральними машинами. У душових кімнатах планується встановити бойлери для нагріву води.

Поруч з гуртожитком буде висаджено сквер Миру уже в цю суботу, 16 квітня; побудовано ігрові, спортивні та побутові майданчики, стоянку для машин.

На даний час, за словами начальника будівельної дільниці — об’єкт гуртожиток Сергія Кулика, на будівництві працює 2 бригади ТОВ "АРТАЛЕКС"(керівник О.С.Сипливець), 3 бригади ПП. "Наріна" (виконроб І.М.Монастирна) та і бригада ТОВ "Агротехбуд" (виконроб А.В.Казарян).

В будівельних бригадах працюють і молодь та внутрішньо переміщені жителі району. Зараз будівельники закінчили утеплення і штукатурку підвалу. монтаж внутрішніх каналізаційних ліній, системи вентиляції, водовідведення, водопостачання та електропостачання. На п’ятому і третьому поверхах йде шпакльовка стін, відкосів та стелі у житлових і побутових кімнатах. Повним ходом йдуть будівельні роботи на дитячому садочку "Світлячок".

Реалізація проекту "Побудуємо майбутнє разом!"  за підтримки ЄС триває

Зі слів виконроба ТОВ "АРТАЛЕКС" Григорія Гриня, на об’єкті в даний час працює 3 бригади будівельників — штукатури, різноробочі та на утепленні фасаду приміщення. Тут вже виконано монтаж внутрішніх систем вентиляції, водопостачання, водовідведення. каналізації, електропостачання, очисних споруд, встановлено котельню. Йде штукатурка стін та стелі кімнат. утеплення фасаду садочка.

Реалізація проекту "Побудуємо майбутнє разом!"  за підтримки ЄС триває

16 квітня на цих об’єктах відбудеться акція по благоустрою території дитячого дошкільного закладу "Світлячок" (початок о 8.30) та закладення скверу Миру біля гуртожитку (початок о 9.00). Керівник проекту Валерій Кальченко та селищний голова Олександр Сириця запрошують жителів селища, молодь, внутрішньо переміщених осіб району, керівництво району та представників громадських організацій, колективів та підприємств до участі у цій добрій справі.

"ВК" у PDF