---
Актуально / Влада / Суспільство

Жителі Кіровоградщини отримали роз’яснення стосовно перерахунку житлових субсидій

Жителі Кіровоградщини отримали роз’яснення стосовно перерахунку житлових субсидій
Сьогодні в обласному контактному центрі відбулася "гаряча телефонна лінія" стосовно перерахунку житлових субсидій у зв’язку із закінченням опалювального періоду. На дзвінки жителів Кіровоградщини відповідала заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Надія Кримська.
Протягом години на "гарячу лінію" зателефонували більше двадцяти жителів області, яких хвилює питання перерахунку субсидій у зв’язку із закінченням опалювального сезону, а також у зв’язку із закінченням 12-місячного терміну призначення.

Відповідаючи заявникам, Надія Кримська наголосила, що отримувачам субсидії, у яких закінчується термін призначення, не потрібно повторно звертатися в органи соцзахисту для перерахунку на наступний період, не треба в черговий раз подавати заяву та декларацію. Субсидія буде розрахована органами соцзахисту на наступний 12-місячний термін самостійно після отримання за запитами у відповідні інстанції усієї необхідної інформації (про доходи, склад сім'ї, платежі за комунальні послуги).

Не потрібно звертатися і за перерахунком субсидії на неопалювальний період, його теж буде здійснено управліннями самостійно у травні, після чого можна буде отримати повідомлення з новими нарахуваннями.

Однак заступник директора профільного департаменту зауважила, що в окремих випадках необхідно звертатися до органів соцзахисту за перерахунком субсидії та повторно подавати декларацію: коли у користувачів змінилися джерела доходів чи склад сім'ї або протягом минулого календарного року ними було здійснено покупку на суму понад 50 тисяч гривень.

Поінформувала Надія Кримська і щодо перерахунку субсидій на тверде паливо та скраплений газ, які призначаються на календарний рік. За її словами, тим, хто отримував таку субсидію в 2015 році, звертатися в органи соцзахисту за перепризначенням на 2016 рік також не потрібно. На сьогодні в області встановлено граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу, відповідно до яких і буде розраховано субсидію на цей рік. Інформацію про доходи отримувачів субсидій органам соцзахисту надаватиме Державна фіскальна служба України.

"ВК" у PDF