---
Актуально / Суспільство

Департамент АПК приймає заявки на часткове відшкодування вартості закуплених тварин

Департамент АПК приймає заявки на часткове відшкодування вартості закуплених тварин
Вимоги до суб’єктів господарювання агропромислового розвитку для виплати часткового відшкодування відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 р. № 884.
«Комісія департаменту Кіровоградської обласної державної адміністрації з питань здійснення нарахування та виплати часткового відшкодування вартості тварин здійснює прийом заявок та документів, що додаються до них від суб’єктів господарювання, які претендують на отримання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування вартості тварин.

Часткове відшкодування вартості тварин здійснюється на безповоротній основі суб’єктам господарювання за закуплені ними тварини у період із жовтня 2015 року до жовтня 2016 року у розмірі до 50 відсотків вартості, але не більш як:

- за телиці, нетелі та корови вітчизняного походження - за умови, що самиці походять та закуплені із стада, що має середній надій на корову від 6 000 кілограмів молока від однієї корови за минулий рік за даними звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) (далі — неплемінні стада), 12000 грн. за одну голову;

- за племінні телиці, нетелі, корови молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності з племінних заводів та племінних репродукторів або за ввезені у режимі імпорту - 12000 грн. за одну голову;

- за племінні свинки та кнурці вітчизняного походження (класу “еліта”) миргородської, великої чорної, українських степових білої і рябої порід, полтавської м’ясної, української м’ясної, червоної білопоясої порід з племінних заводів та племінних репродукторів — 2400 тис. грн. за одну голову;

- за племінні вівцематки, барани, ярки з племінних заводів та племінних репродукторів або поставлені в режимі імпорту – 2000 грн. за одну голову.

Перелік документів, критерії відбору претендентів визначені у Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості тварин, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 р. № 884.

Комісії розпочинають приймання заявок та документів, що додаються до них, у день оприлюднення оголошення про часткове відшкодування вартості тварин відповідно до пункту 5 цього Порядку, а закінчують - за 10 робочих днів до початку проведення останнього засідання комісії. Засідання комісії проводяться у міру потреби, а останнє засідання — до 15 листопада.

Документи, подані не в повному обсязі, реєструються і повертаються суб’єкту господарювання у триденний строк після їх подання із зазначенням причини повернення. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.

Необхідні документи подаються за адресою: м. Кіровоград, вул. Тараса Карпи, 84 (вул.Тімірязева 84), департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, каб. 202; телефон для довідок 24-77-88.

"ВК" у PDF