Знам’янський район
Актуально / Суспільство

Пільгові перевезення – як далі?

Пільгові перевезення – як далі?
Пільгові перевезення пасажирів – завжди хвилююче питання. На сьогоднішній день, у зв’язку зі зміною закону «Про державний бюджет», компенсацію перевізникам сплачували із міських бюджетів. Днями ми знову маємо зміни. Що буде далі і як діяти – питання наболіле.
Розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Знам’янської міської ради Алла Волошина: «З початку 2016 року компенсація перевізникам за рахунок державного бюджету не здійснювалася. У зв’язку з тим, що змінилося законодавство, кошти перераховувались із міського бюджету.

Тепер знову інновації, але ще не маємо детальної інструкції про те, як діяти далі. За попередні місяці (окрім лютого) кошти перевізникам перераховано. За лютий маємо затримку. Вона пов’язана не з тим, що пройшли зміни, а з тим, що така компенсація завжди виплачується на місяць пізніше. Це робиться для того, щоб технічно і практично обґрунтувати необхідну суму.

Тобто працівники управління роблять обстеження і рахують кількість наданих послуг пасажирам. Питання проплати до отримання інструкцій залишається завданням міського бюджету».

"ВК" у PDF