---
Актуально / Влада

Місцеві бюджети отримають 1,9 мільярда гривень на пільгові перевезення

Місцеві бюджети отримають 1,9 мільярда гривень на пільгові перевезення
Верховна Рада України ухвалила зміни до державного бюджету на 2016 рік, згідно з якими місцевим бюджетам надано 1,9 мільярда гривень на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
Прийняття відповідного законопроекту підтримала більшість депутатів парламенту. Серед авторів закону України «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» – члени депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко та Степан Івахів.

Як відомо, в проекті бюджету на 2016 рік уряд не передбачив субсидії для місцевих бюджетів на компенсацію безкоштовного проїзду для пільгових категорій громадян. Народні депутати групи «Воля народу» неодноразово наголошували – місцеві громади не мають коштів, щоб відшкодувати перевізникам перевезення пільговиків. До того ж, пільги на перевезення встановлювалися і гарантувалися державою, а не місцевою владою, тому саме держава відповідальна за їх дотримання і повинна їх фінансувати.

Депутати групи «Волі народу» сподіваються, що виділення коштів з державного бюджету дозволить покращити безкоштовне перевезення пільговиків та забезпечить дотримання прав соціально незахищених верств населення.

"ВК" у PDF