---
Актуально / Суспільство

Ситуація на ринку праці має тенденції до погіршення, - Світлана Лобанова

Ситуація на ринку праці має тенденції до погіршення, - Світлана Лобанова
17 лютого в обласному центрі зайнятості у селекторному режимі відбулася нарада з питання підвищення ефективності співпраці місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування усіх рівнів.
У нараді взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова, директор обласного центру зайнятості Юрій Слоневський, фахівці міськрайонних центрів зайнятості, депутати місцевих рад з усіх територій області. Учасники селектору проаналізували повноваження органів місцевого самоврядування та можливості вирішення питань зайнятості спільно з центрами зайнятості та іншими установами, обговорили виконання Програми зайнятості населення Кіровоградської області на період до 2017 року, визначили шляхи сприяння зайнятості демобілізованих учасників антитерористичної операції.

Звертаючись до учасників наради Світлана Лобанова підкреслила, що сьогодні питання працевлаштування стоїть особливо гостро, адже ситуація на ринку праці має тенденції до погіршення: за підсумками 2015 року на території області зареєстровано 22 тисячі безробітних осіб. В області відбувається скорочення попиту на робочу силу, зменшення середньооблікової чисельності штатних працівників.

- Наша спільна задача – створити умови для забезпечення зайнятості населення області. Місцева влада повинна більш ефективно використовувати наявний інвестиційний ресурс для створення нових робочих місць, - зазначила Світлана Лобанова. Вона закликала керівників міськрайонних центрів зайнятості, органів місцевого самоврядування активізувати співпрацю із Регіональним фондом підтримки підприємництва в області та підкреслила, що ресурс фонду може бути залучений, як для розвитку бізнесу на селі, так і для створення власного бізнесу учасниками АТО та внутрішньо переміщеними особами.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF