---
Актуально / Суспільство

Рада Європи звернеться до Верховної Ради України, щоб вплинути на процес перейменування Кіровограда?

Рада Європи звернеться до Верховної Ради України, щоб вплинути на процес перейменування Кіровограда?
Колишній претендент на посаду міського голови Кіровограда Артем Стрижаков шукає справедливого рішення стосовно перейменування областного центру у Європі.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

- Нинішня влада і справедливість, очевидно, поняття несумісні. Комітет Верховної Ради України відверто наплював на волю десятків тисяч кіровоградців, прийнявши рішення рекомендувати парламенту Інгульська. Подібні дії - порушення Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, одним з підписантів якого є Україна. Тому змушений був звернутися від імені більшості городян за підтримкою до Європи, - повідомляє Стрижаков.

У дописі також йдеться, що під час зустрічі з виконавчим секретарем Палати місцевих влад Конгресу Ради Європи Жан-Філіпом Бозулем той виявив підтримку, запевнивши, що Рада Європи звернеться до Верховної Ради України, щоб вплинути на процес перейменування Кіровограда.

Також Артем Стрижаков пише, що звернувся в ОБСЄ і ряд інших міжнародних організацій, покликаних забезпечувати виконання норм демократії в європейських державах.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF