---
Актуально / Суспільство

Перейменування Кіровограда: громада проти, а профільний комітет ВР все одно за Інгульськ

Перейменування Кіровограда: громада проти, а профільний комітет ВР все одно за Інгульськ
Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування проголосував за те, щоб залишити в силі своє попереднє рішення - рекомендувати нардепам перейменувати Кіровоград на Інгульськ.
15 блютого відбулося чергове засідання, повідомляє кореспондент Новин кіровоградщини.

Народний депутат Олексій Гончаренко один із тих, хто був проти такого рішення комітету. Він запропонував його переглянути, з огляду на те, що Кіровоградська міська рада висловила незгоду з назвою "Інгульськ".

Позицію кіровоградців на засіданні комітету відстоював заступник міського голови Олександр Грабенко, але договорити йому не дали.

Насамкінець, нардеп Андрій Река запропонував "скинутись" грошима на розчистку "головної водної артерії" Кіровограда ‒ Інгулу та зробити з нього Інгульське море, щоб пишатися до кінця життя.

Нагадаємо, що рішення рекомендувати парламенту перейменувати Кіровоград на Інгульськ було прийняте комітетом у грудні минулого року, незважаючи на думку більшості кіровоградців, які згідно опитування, проведеного 25 жовтня, висловилися за назву "Єлисаветград" (76,6%). Це спровокувало масовий "антиінгульський" мітинг городян. На мітингу окремі особи, прихильники назви Інгульськ, намагалися спровокувати сутички.

"ВК" у PDF