---

Місячник шкільних бібліотек «За здоровий спосіб життя»

Місячник шкільних бібліотек «За здоровий спосіб життя»
Щорічно восени за ініціативи Міжнародної асоціації шкільних бібліотек проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.
У 2017 році місячник відбувається під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».
Основним пріоритетом у роботі шкільних бібліотек міста Світловодська є популяризація книжок, які виховують в учнів культуру здорового способу життя, популяризація літератури, яка зорієнтована на формування в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я.

Отже, основну роботу з виховання культури здоров’я учнів шкільні бібліотеки НВК №4 та ЗШ № 10 міста Світловодськ здійснювали за такими напрямками: популяризація літератури про здоров’я та здоровий спосіб життя, організація традиційних та віртуальних тематичних виставок літератури, проведення заходів (огляди літератури, бесіди, конкурси-вікторини, презентації книжок, створення власних бук трейлерів, відзначення кращих читачів бібліотеки) в тісній співпраці з учасниками навчально-виховного процесу, ефективно впливатиме на ціннісні пріоритети молоді.

В бібліотеках НВК №4 та ЗШ № 10 оформлено тематичні виставки: «Лагідне слово – для хворого ліки», ЗШ №10: «Цікавість - ціною в життя», виставка попередження «Здоров’я кожного в його руках».

Мета виставок – поглибити знання дітей, батьків про здоров’я, виховувати інтерес до фізичної культури, до сучасної науки про здоров’я, виховувати культуру здорового способу життя.

Бібліотеки завжди називали аптекою душі, місцем, де словом та книгою лікують, тому кожна бібліотека є центром збереження здоров’я, центром виховання культури здоров’я.

У бібліотеках НВК №4 та ЗШ №10 склалася добра традиція запрошувати письменників нашого міста лагідним словом сприяти розвитку духовного здоров’я учнів.

Щасливий поет, чиї вірші можуть спричинити таку зацікавленість дитячих сердець.
Розмова йде про Лідію Лаврик – поета від бога. Лідія Лаврик – творча людина, яка рухає вперед народну духовність, інтелект народу.
Вірші поета, як сонячне дзюрчання весняного струмочка, як вогник свічки, що не обпалює, а світить і гріє. Лідія Андріївна із задоволенням йде до свого читача, щоб виховувати добрим словом нашу молодь.

Учні, педагогічний колектив НВК №4, ЗШ №10 вдячні Лідії Андріївні за її творчість.
ЗШ №10 є «Школою здоров’я». Створений у школі інформаційний центр є базою літератури про здоровий спосіб життя.
В школі відбувся конкурс на користь здоров’я. Учні 8-б класу ЗШ № 10 побували в музеї просвітницького центру «ДніпроСвіт» і зустрілись з головою СМО ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка Гайдуком С.Г.

Метою екскурсії було ознайомлення з експозиціями «Жовтень вражає». В ЗШ №10 відбулась презентація газети «Вітамінчик».
Багато учнів-читачів НВК №4 долучились до організації та проведення місячника шкільних бібліотек. Відбулось засідання клубу читачів – читців. Свої вірші про здоров’я презентували учениці 7-Б класу НВК №4 Фесенко Ярослава, Кобильська Марина та зробили презентації: «Здоров’я – це щастя».

Свої вірші презентували учні 3-Б класу НВК №4: Кривинець Андрій, Баженова Мілана, Покотило Тимофій, Бегма Катя та Елизавета, Мегеря Артем.

Фесенко Кирило та Гамота Софія (учні 3-Б класу) продемонстрували фільм про здоров’я та вітаміни.
У рамках зустрічей «Спортивні перемоги – перемоги здоров’я» хотілося б відзначити учнів-спортсменів НВК №4, переможців спортивних загань, як міських, так і міжміських рівнів.

Про свої досягнення в спорті, спортивних танцях розповіли учні НВК №4 на уроках – зустрічах з учнями школи – Гаркуша Артем (5-А, дзюдо), Коваль Роман (5-А, футбол), Грицакова Олександра (5-А), Швець Марина (5-А, street workout), Бондаренко Вова (9-Б, спортивні танці), Сухенко Андрій (9-Б, футбол), Ломакіна Валерія (10 клас, волейбол), Нікіфоров Микола (10 клас, футбол).

Головним завданням було допомогти дітям зрозуміти та знайти відповіді на такі питання: «Що значить твоє здоров’я», «Як знайти своє місце в безмежному світі та зорієнтуватись вірно», «Як жити здоровою і щасливою людиною».

Підсумовуючи результати Місячника шкільних бібліотек хотілося б зазначити, що активна участь шкільних бібліотекарів у Всеукраїнському місячнику сприяє зміцненню зусиль шкільних бібліотек міста у справі покращення здоров’я, забезпечить гармонійний розвиток кожного школяра.

Завідуюча бібліотекою НВК № 4
Кравченко Світлана

Завідуюча бібліотекою ЗШ №10
Тодорова Світлана.

Місячник шкільних бібліотек «За здоровий спосіб життя»
Місячник шкільних бібліотек «За здоровий спосіб життя»
Місячник шкільних бібліотек «За здоровий спосіб життя»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF